Weekmenu: zomervakantie

Weekmenu: zomervakantie

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 4 juli 2024

Leestijd: 1 minuut

Welke gerechten brengen je even helemaal terug op je favoriete  vakantiebestemming? Met deze vraag in het achterhoofd, creëerden we de volgende zeven gerechten. Om de originele gerechten vol smaak óók de juiste voedingswaarden mee te geven, hebben we ze hier en daar aangevuld met voedzame salades. Zo wanen je patiënten, cliënten en bewoners zich voor even aan de Turkse kust, op een terrasje in Frankrijk, of in het kleurrijke Mexico, en kan jij als chef ook met een gerust hart even wegdromen over je volgende bestemming.

zondag

Griekse pita kip kebab met tzatziki
De Griekse temperaturen vragen om verfrissende gerechten vol smaak. Serveer deze goed gekruide pita kebab met een salade van veldsla,...

maandag

Indische Chinese kool met shiitake en tofu
Tahoe (of tofu) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indonesische keuken. In dit gerecht frituur je de tahoe knapperig, en...

dinsdag

Franse salade niçoise
Op een zonnig terras in Frankrijk, met een goed glas wijn en fijn gezelschap, is deze goedgevulde maaltijdsalade een toepasselijk...

woensdag

Mexicaanse taco's met salsa verde
Taco’s bomvol smaak en kleurrijke ingrediënten zijn één van de populairste gerechten uit Mexico. Deze maistortilla’s vul je met kipstukjes...

donderdag

Italiaanse spaghetti aglio, olio e peperoncino
Waar menig Italiëreiziger reikhalzend naar uitkijkt, is de eenvoud van de Italiaanse keuken. Zo ook bij deze klassieker, die niets...

vrijdag

Turkse freekeh salade met aubergine
Turkse zomers zijn warm. Geen wonder dat deze frisse en voedzame salade een veel gegeten gerecht is! De graansoort freekeh...

zaterdag

Thaise groene curry met garnalen
De avonturiers die al eens naar verre oorden als Thailand zijn afgereisd, zullen het beamen: een goede curry brengt je...

Deel dit artikel