Franse uiensoep

Franse uiensoep

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

00:30

€ 1,17 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze Franse klassieker staat bekend om zijn ultieme combinatie van zoet en hartig. Tijdens het fruiten karamelliseert de ui waardoor je die typische herkenbare smaak van uiensoep creëert. De soep is niet compleet zonder een stokbroodje met gesmolten kaas. Gegarandeerd genieten!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2 kilo uien
  • 20 gram vleesbouillon
  • 80 gram boter
  • 5 stuks laurier
  • 2 gram tijm
  • 20 gram bloem
  • 1 stuks stokbrood
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout

Bereiding

1. Smelt boter in een grote pan en fruit hier de uien in.

2. Meng bouillonpoeder met water.

3. Verwarm de oven op 200 graden.

4. Voeg bloem toe aan de uien en roer goed door. 

5. Giet de bouillon er bij en breng al roerend aan de kook.

6. Voeg hierbij ook laurier en tijm toe en laat een minuut of 30 zacht meetrekken.

7. Snijd plakjes stokbrood en strooi hier de kaas overheen.

8. Breng de soep op smaak met peper en zout.

9. Bak vervolgens het stokbrood af in 5-6 minuten. 

10. Serveer de soep in een mooie kom of bord met de plakjes stokbrood.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen