Gazpacho van aardbeien, paprika en tomaat

Gazpacho van aardbeien, paprika en tomaat

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:20

€ 1,66 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een uitkomst op zonovergoten dagen: een kopje koude gazpacho die de smaakpapillen prikkelt. Gemaakt van aardbeien, paprika, tomaat en komkommer barst dit gerecht van de vitaminen. De krabsalade met komkommer en frisse Borage cress dient als de romige tegenhanger met bite.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr aardbeienblokjes
  • 300 ml tomatenblokjes
  • 0,5 st knoflook
  • 4 st komkommer 
  • 2 st paprika rood
  • 175 ml olijfolie extra vierge
  • 1 st paprika groen
  • 85 ml rode wijnazijn
  • 160 gr krabsalade
  • 0,5 dj borage cress

Bereiding

  1. Snijd het brood in stukken en toast dit in de oven tot mooi goudbruin.
  2. Snijd alles voor de gazpacho in blokken en doe dit in een grote kom. Laat goed koud worden in de koelkast.
  3. Laat het mengsel het liefst een dag staan en laat goed koud worden. Voeg daarna alles in een blender en draai heel fijn.
  4. Haal de gazpacho door een zeef en breng op smaak.
  5. Snijd voor de salade de komkommer in de lengte doormidden en snijd in mooie boogjes. Meng door de salade.
  6. Serveer de gazpacho in een groot glas met ernaast de salade die je garneert met de borage cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen