Gebakken ananas met kaneel en roomijs

Gebakken ananas met kaneel en roomijs

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 1,41 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Bakken, grillen, pureren of vers serveren: met de ananas kan je alle kanten op! In dit recept bak je de vrucht in boter waarna een bolletje ijs, slagroom en kaneel hem vergezellen op het bord. Lekker, fris én lauwwarm. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram ananas
  • 300 gram roomijs
  • 150 ml slagroom
  • 20 gram suiker
  • 1 gram kaneel
  • 16 blaadjes atsina cress
  • 8 stuks chocolade madeliefjes
  • 40 gram boter

Bereiding

1. Snijd mooie plakken van de ananas en bak deze in de boter.

2. Sla slagroom op met wat kaneel en suiker en schep deze in een spuitzak.

3. Schep 8 bollen ijs.

4. Leg de ananas op een bord. Spuit hier de slagroom bij en leg er een bol ijs bij.

5. Garneer het gerecht met de dobla madelief en de cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen