Gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn

Gebakken kip met sinaasappel en rozemarijn

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

00:40

€ 1,54 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Nog zo’n ultieme, klassieke combinatie van zoet, lichtzuur en hartig. Marineer de kip met sinaasappel, rozemarijn, knoflook en olijfolie. Laat dit even intrekken alvorens goudbruin te bakken. Lekker met rijst en een frisse komkommersalade.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gram kipkarbonade
  • 100 gram rode ui
  • 20 gram knoflook
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 5 gram rozemarijn
  • 800 gram komkommer
  • 2 stuks sinaasappel
  • 4 gram dille
  • 15 ml sushi azijn
  • 40 ml olijfoli
  • 600 gram rijst

Bereiding

1. Snijd de uien en hak de knoflook.

2. Rasp de sinaasappel en meng deze met de ui en knoflook met de olijfolie.

3. Meng dit samen met de rozemarijn, sinaasappelsap, peper en zout en marineer de kip hiermee.

4. Laat dit even intrekken en snijd intussen plakjes van de komkommer, hak de dille en meng dit met de sushi azijn.

5. Verwarm de oven op 180.

6. Bak de kip goudbruin en tot hij gaar is. Dit zal ongeveer 40 minuten duren.

7. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.

8. Kook de rijst gaar en houd de kip in de gaten: zorg dat hij niet te donker wordt.

9. Giet de rijst af en verdeel deze over de borden.

10. Serveer hier de kip en de komkommer salade bij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen