Gebraden kip met groenten

Gebraden kip met groenten

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 4,5 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een ‘comfortfood’ klassieker eersteklas: goed gekruide, gebraden kip uit de oven. Lekker met verse groenten in een saus van kruidenboter. In dit recept gebruiken we prei, gesmoorde winterpeen en gebakken champignons, maar varieer vooral met andere (seizoens)groente!

Minder waste tip: bewaar het groen van de prei en de ‘kontjes’ en schillen van de winterpeen. Die gaan samen met het karkas en vlees van de kippenpoot in de kippensoep met kerrie en noedels. Lekker én bewust!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1300 gr poussin gebraden k&k
  • 8 st poffers
  • 600 gr prei klasse i
  • 600 gr winterpeen d gewasse
  • 600 gr champignons middel
  • 60 gr kruidenboter pl.aar

Bereiding

  1. Verwarm de kip en de aardappels in de oven voor 20 minuten op 170 graden.
  2. Snijd de prei zonder groen in brede ringen, schil en snijd de peen en bewaar de schillen en afsnijdsels.
  3. Smoor de wortel met de kruidenboter.
  4. Bak de paddestoelen.
  5. Voeg de gesneden prei toe aan de peen en gaar kort door.
  6. Snijd de borst van de kip samen met de vleugel, bewaar de poot en het karkas.
  7. Snijd de aardappel in en leg hier een plak kruidenboter in.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel