Kippensoep met kerrie en noedels

Kippensoep met kerrie en noedels

Door: Kenny van Dijk

00:15

03:00

€ 1,63 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Om voedselverspilling te voorkomen gebruiken we de snijresten van het ene gerecht als smaakmaker voor het andere. Met de resten van de gebraden kip met groenten trekken we de bouillon voor dit gerecht. Wel zo bewust!

Vul soepkommen met gekookte noedels, de kippenbouillon met kerrie, nasigroenten en het vlees van de kippenpoot. Houd je nog vlees over? Gebruik die dan voor de sandwich pulled chicken.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 gr uien
  • 20 gr kerriepuree
  • 240 gr soba noedels
  • 20 gr knoflook solo
  • 900 gr bami/nasigroent. ges
  • 160 gr poussin gebraden k&k
  • snijresten prei 
  • snijresten winterpeen 

Bereiding

  1. Gebruik alleen het karkas van de kip: pluk al het vlees van het karkas en gebruik later als garnituur. Van de poot kan het vlees losgeplukt worden. Zet apart.
  2. Kneus de 4 karkassen licht en leg in een ruime pan.
  3. Voeg 3 liter koud water toe samen met de snijresten van de prei en wortel van de gebraden kip.
  4. Snijd de ui klein, halveer de knoflook en voeg toe aan de pan.
  5. Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur laag en schuim regelmatig af.
  6. Zeef de bouillon na 2 tot 3 uur en kook in tot 2 liter.
  7. Kook de noedels, spoel koud en leg in de soepkommen.
  8. Voeg de kerrie toe aan de bouillon en voeg 900 gram nasi groenten en de helft van het geplukte kippenppot vlees toe (bewaar de andere helft voor de sandwich).

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel