Gegaarde spitskool met hangop

Gegaarde spitskool met hangop

Door: Frank Broenink

00:30

01:30

€ 3,07 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een ovengerecht met de wauw-factor. Deze spitskool gaar je in zijn geheel in de oven, waarna je hem in punten verdeelt. De spitskool punt blijft mooi overeind staan in het bedje van mousseline en smaakt heerlijk met de hangop dressing.


Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gr kwark mager 
  • 10 gr komijnzaad gm
  • 1 st spitskool ca 1 kg
  • 2000 gr mash de luxe
  • 200 gr rode radijs scheuten
  • 200 gr erwt/asperges scheut

Bereiding

  1. Start met het inpakken van de spitskool in aluminumfolie. Voeg zout, peper en boter toe.
  2. Gaar ongeveer 2 uur in een voorverwarmde oven op 150 graden.
  3. Meng de hangop met de kummel.
  4. Haal de spitskool uit de oven wanneer hij gaar is en verdeel vanuit het hart in 6 punten.
  5. Plaats de mouseline in het midden van het bord en zet de punt spitskool rechtop.
  6. Dresseer de hangop met kummel er overheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen