Geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:15

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In de winter is de behoefte aan vitamines het grootst. Wat dat betreft stelt de spruit niet teleur. Deze Hollandse groente bevat maar liefst drie keer zoveel vitamine C als de sinaasappel. Daarnaast kun je met spruiten alle kanten op: van koken en bakken tot roerbakken en roosteren. Ter inspiratie: geroosterde spruitjes met ahornsiroop en pecannoten. De nootachtige smaak combineert geweldig met het bittere van de spruitjes en het zoete van de siroop. Bovendien zijn pecannoten al net zo gezond als spruiten, dus aan vitamines geen gebrek.

Tip: Blancheer de spruiten even kort voor het roosteren, zo voorkom je dat ze te hard uit de oven komen.


Ingrediënten voor 3 personen

  • 400 gr spruiten
  • 20 ml ahorn siroop
  • 10 gr knoflook
  • 40 gr pecan

Bereiding

  1. Blancheer de spruiten kort en laat ze goed uitlekken (hoe minder vocht, hoe mooier ze roosteren).
  2. Meng de ahornsiroop met knoflook en een scheutje olijfolie.
  3. Meng de spruiten met het siroopmengsel en leg op een ovenschaal.
  4. Rooster de spruiten op 230 graden in de oven voor 15 minuten.
  5. Schud de spruitjes regelmatig om.
  6. Rooster de laatste 5 minuten de pecannootjes mee met de spruitjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen