Door: Kenny van Dijk
00:25
00:30
€ 2,34 p.p.
Wist je dat paprika’s echte vitamine C bommetjes zijn? Ook vezels en vitamine E zijn van de partij in deze groente. Gezond, lekker en zeer geschikt om te vullen. Dankzij de zoete smaak van de puntpaprika combineer je deze groente uitstekend met hartige tegenhangers zoals (plantaardig) gehakt, linzen, koriander en sriracha.
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 stuks puntpaprika
- 400 gram rauw gehakt (vegan)
- 400 gram bruine linzen
- 100 gram uien
- 200 gram tomaat
- 20 gram knoflook
- 15 gram koriander
- 80 ml knoflooksaus
- 30 ml olijfolie
- 10 gram groentebouillon
- 6 ml sriracha hot ch saus
- 2 gram nootmuskaat
Bereiding
1. Zet de oven aan op 220 graden.
2. Was de paprika en halveer deze.
3. Haal de zaadjes er uit en leg de helften op een bakplaat met wat olijfolie.
4. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
5. Snipper de ui en hak de knoflook en koriander.
6. Laat de linzen uitlekken.
7. Meng dit allemaal door het gehakt.
8. Bewaar wat koriander voor de garnering.
9. Breng het gehakt op smaak met bouillonpoeder, nootmuskaat, peper, zout en sriracha.
10. Vul de paprika met dit mengsel. Wees gul met vullen.
11. Doe aluminium folie over de plaat en bak de paprika in 30 min gaar.
12. Serveer de paprika met wat knoflooksaus en koriander.