Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 3,01 p.p.
Broccoli is gezond en veelzijdig. De klassieke combinatie met pasta en kaas krijgt in dit gerecht een Italiaanse twist, met dank aan de gnocchi en Parmezaanse kaas. Inclusief de knoflook, spekjes, tuinbonen en champignons serveer je een lenteschotel vol verrassende smaakmakers.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1 kg gnocchi
- 1 kg broccoli
- 100 gram ui
- 10 gram knoflook
- 300 gram spekjes
- 200 gram Parmezaanse kaas
- 500 gram champignons
- 80 gram tuinbonen
- 40 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet een pan op met water en zout en breng aan de kook.
2. Snijd de uien, hak de knoflook fijn en rasp de kaas.
3. Zet een koekenpan op het vuur en verhit deze.
4. Bak hier de spekjes in tot ze bruin zijn.
5. Voeg vervolgens de knoflook en ui toe en bak deze 3 min mee.
6. Voeg dan de champignons toe en bak mee.
7. Kook de broccoli in de pan voor een minuut of 3.
8. Haal dan uit het water en spoel koud.
9. Bak in een andere pan met olie de gnocchi tot ze bruin is. Voeg daarna bij de spekjes.
10. Voeg als laatst de broccoli toe en schep voorzichtig door.
11. Breng op smaak met peper en zout.
12. Rasp voor het serveren wat Parmezaanse kaas over het gerecht.