Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 3,62 p.p.
Een seizoensgerecht pur sang: deze gnocchischotel met halloumi en walnoten bevat dé herfstgroente pompoen. Deze oranje uitblinker is vezelrijk, licht zoet en is een echte alleskunner in de keuken. Van soep tot stoof en van salade tot tartaar: omarm de herfst met al zijn geuren, kleuren en smaken met deze typische seizoensvrucht!
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gram gnocchi
- 600 gram halloumi
- 800 gram pompoen
- 200 gram uien
- 4 gram salie
- 40 gram boter
- 150 gram walnoten
Bereiding
1. Snijd de uien in ringen.
2. Snijd de halloumi en de pompoen in blokjes van ongeveer 2x2 cm.
3. Hak de walnoten en de salie.
4. Zet een grote pan op het vuur en verwarm de boter.
5. Bak de pompoen langzaam bruin.
6. Voeg vervolgens de ui toe en fruit deze mee.
7. Bak hierna de gnocchi en de halloumi mee tot ze zacht en bruin zijn.
8. Breng op smaak met peper en zout.
9. Schep de gnocchi op en maak het geheel af met walnoten en de salie.