Green shakshuka

Green shakshuka

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 2,54 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In deze groene shakshuka spelen groenten de hoofdrol: van avocado tot zeekraal, en van groene paprika tot groene peper. Die mix je samen met de koriander en citroensap tot een grove groene saus. Serveer deze shakshuka met driekleuren nachos, om mee te ‘scheppen’ en voor extra bite en kleur.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 2800 gr tomatillos
  • 1000 gr uien middel 60/80mm
  • 80 gr koriander
  • 50 gr knoflook grof gehakt
  • 100 ml citroensap
  • 80 gr jalapeno peper groen
  • 100 gr gegrilde courgettes
  • 3 st paprika groen
  • 100 gr doperwten e.f.
  • 50 gr zeekraal
  • 2 st avocado ready to eat
  • 20 st scharreleieren m
  • 600 gr happy nachos 3 kleur

Bereiding

  1. Laat de tomatillo uitlekken.
  2. Doe de tomatillo, gehalveerde uien, knoflook en jalapeño in een braadslee.
  3. Zet de braadslee voor 20 minuten in de oven op 200 graden.
  4. Snijd in de tussentijd de paprika in blokjes en de courgette in lange reepjes.
  5. Haal de braadslee uit de oven en mix de ingrediënten samen met koriander en citroensap tot een grove groene saus.
  6. Meng de courgette, doperwten en de paprika door de groene saus.
  7. Schep de saus in een ovenbestendig bord.
  8. Tik 2 eitjes open in de saus.
  9. Schuif het bord voor 5 minuten in de oven op 180 graden (afhankelijk van hoe gaar je de eitjes wilt hebben).
  10. Garneer met zeekraal en avocado en serveer met tortilla chips.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen