3 x Lekker: shakshuka

3 x Lekker: shakshuka

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 18 januari 2022

Leestijd: 1 minuut

Weinig gerechten zitten zó vol smaak, kleur en geur als de shakshuka. Bovendien kun je met dit van oorsprong Tunesische éénpansgerecht eindeloos variëren. Aan de basis staat vrijwel altijd een combinatie van gepocheerd ei en groententomatensaus. Extra kruiden, specerijen en eiwitten (van vlees tot kaas) maken de shakshuka compleet, maar welke dat zijn, verschilt per regio.


Uit Served 1 2022.

Green shakshuka
In deze groene shakshuka spelen groenten de hoofdrol: van avocado tot zeekraal, en van groene paprika tot groene peper. Die...
Pompoen shakshuka
Hoewel de basis van ei en groenten-tomatensaus vaak dezelfde is, kun je met de overige shakshuka-ingrediënten alle kanten op. In...
Vegan shakshuka
In veel shakshuka’s is kaas een van de smaakmakers. Zo ook in deze ‘Veganshuka’, al lijkt dat op het eerste...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen