Door: Frank Broenink
01:00
00:20
€ 3,14 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De Griekse temperaturen vragen om verfrissende gerechten vol smaak. Serveer deze goed gekruide pita kebab met een salade van veldsla, witte kaasblokjes, zoetzure rode ui, tomaat en olijven én een frisse tzatziki als bijgerecht.
Ingrediënten voor 8 personen
- 880 gr grote pita Grieks
- 600 gr kip kebab gegrild
- 750 gr tomaat pomodori
- 1 st komkommer
- 265 gr witte kaasblokjes 45+ in kruidenolie
- 125 gr zwarte knoflook olijven
- 100 gr rode ui zoetzuur
- 125 gr gewassen veldsla
- 5 gr dille
- 0,1 bosje krulpeterselie
- 5 gr oregano
- 200 gr Griekse tzatziki
- 15 gr munt
Bereiding
- Snijd de tomaten in partjes.
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd in halve ringen.
- Snijd de olijven een keer door de helft en haal de rode ui uit het vocht.
- Leg de veldsla op een mooie schaal en meng de rest van de salade door elkaar.
- Voeg kruiden naar smaak toe en garneer het geheel mooi af.
- Maak de pita in de oven warm.
- Bak de kebab even goed aan in een pan en serveer deze in de pita.
- Maak een mooi bord van de salade met daarbij een door midden gesneden pita met kebab.
- Maak het geheel af met de tzatziki.