Groene curry

Groene curry

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,52 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Trakteer jouw cliënten op deze oosterse smaakbeleving vol Hollandse voorjaarsgroenten. Voorzien van malse kippendij en romige kokosmelk voor een zachte curry-variant. Wok het vlees met de groenten en voeg hierna de curry-pasta en kokosmelk toe. Garneer af met koriander voor een extra groene touch.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram kipdijfilet
  • 600 gram rijst
  • 2 stuks courgette
  • 2 stuks aubergine
  • 10 gram koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 gram tomaat
  • 50 gram groene curry
  • 100 gram ui
  • 10 gram knoflook
  • 400 gram komkommer
  • 40 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan met water en zout op het vuur en breng aan de kook.

2. Snijd de kip in reepjes.

3. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

4. Was de groenten en snijd ze allemaal in dezelfde grootte: ongeveer het formaat van een dobbelsteen.

5. Kook de rijst. Roer af en toe door tijdens het koken.

6. Zet een grote wok op het vuur met olie.

7. Bak hier vervolgens de kip in tot ze mooi bruin is.

8. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.

9. Voeg hierna de groenten en de groenecurry pasta toe. Bak mee en meng goed door. 

10. Voeg na een minuut of 5 de kokosmelk toe. Zet het vuur laag en voeg dan ook de helft van de koriander toe. 

11. Giet de rijst af en laat kort droog stomen. 

12. Schep de rijst op een bord. Schep daarna de groenecurry er bovenop.

13. Garneer af met wat koriander.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen