Groene pasta

Groene pasta

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

€ 3,61 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In deze tagliatelle pasta wordt de vleescomponent geen moment gemist. Die wordt namelijk voldoende gecompenseerd door de gezonde groenten: van peultjes en uitjes tot sperziebonen en spinazie. Dat maakt deze groene pasta tot een vitaminebom om de vingers bij af te likken. Zeker in combinatie met smaakmakers als pesto, kruiden en Parmezaan!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram tagliatelle
  • 200 gram pesto
  • 500 gram spinazie
  • 400 gram sugar snaps
  • 100 gram uien
  • 600 gram sperziebonen
  • 150 ml slagroom (zonder suiker) 
  • 10 gram knoflook
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 40 ml olijfolie
  • 2 gram gemalen nootmuskaat
  • 1 ml tabasco

Bereiding

1. Zet een grote pan op met water en wat zout en breng deze aan de kook.

2. Snipper intussen de ui en hak de knoflook.

3. Zet een wok of koekenpan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie.

4. Fruit de ui en knoflook en meng hier de spinazie doorheen samen met de pesto.

5. Kook intussen de tagliatelle samen met de sperziebonen beetgaar in ongeveer 12-13 minuten.

6. Voeg na een minuut of 5 de sugar snaps toe.

7. Giet vervolgens af en doe het weer terug in de pan.

8. Meng de spinazie en de slagroom door het tagliatelle mengsel.

9. Roer het geheel door elkaar en breng op smaak met nootmuskaat, tabasco, peper en zout.

10. Rasp de kaas en strooi deze vlak voor het serveren over de pasta.

11. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen