Groener dan groen

Groener dan groen

Door: Kenny van Dijk

00:45

€ 4,1 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hoe mooier het gerecht, des te groter de eetlust. Wat dat betreft speel je met gekonfijte artisjokbloem, geroosterde romanesco (torentjesbloemkool) en haricot verts vol op de verrassing. Samen met de spinazie aardappelpuree serveer je een bord vol smaak en beleving!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr aardappelbonken geschrapt
  • 80 gr gepelde pistachenoten
  • 200 gr spinazie gewassen
  • 8 st artisjokbloem gekonfijt in olie
  • 250 gr haricot verts getopt
  • 1 st bloemkool romanesco
  • 100 gr pesto genovese
  • 30 gr koriander
  • 0,5 gr bosuitjes
  • 200 gr tahini pasta
  • 2 st limoen
  • 60 gr plantaardige boter (ongezout)
  • 80 ml sojadrink (ongezoet)

Bereiding

  1. Kook de aardappels.
  2. Verwarm de sojadrink en boter. Pureer de sojadrink, boter, spinazie en pesto met een staafmixer.
  3. Giet de aardappels af, stoom droog en stamp ze fijn met een puree stamper of pureeknijper.
  4. Meng de warme soja door de gepureerde aardappel en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Rooster de bloemkool romanesco met een beetje olijfolie in de oven op 200 graden.
  6. Blend de koriander, bosui, sap van de limoenen en tahini pasta tot een mooie groene massa.
  7. Verwarm de artisjokbloem in de oven voor 10 minuten.
  8. Blancheer de haricot verts.
  9. Doe de puree in een spuitzak en spuit de puree op een bord. Leg de haricot verts en bloemkool romanesco op de puree. Maak de artisjokbloem open van boven. 
  10. Strooi wat gehakte pistache over het geheel. Maak het gerecht af met de groene tahini saus. 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen