Hollandse linzenstoof

Hollandse linzenstoof

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 1,79 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Linzen zitten boordevol vezels, ijzers en eiwitten en zijn goed voor onze darmen. In deze vegetarische stoof combineert de nootachtige smaak van de peulvruchten bijzonder goed met de zoete aardappel, groentebouillon, kokosmelk, gember en Griekse yoghurt. Een creatief en veelzijdig gerecht om je vingers bij af te likken!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram linzen
  • 400 gram tomaten
  • 400 gram tomatenblokjes in saus
  • 100 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 600 gram zoete aardappel
  • 10 gram gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 10 ml limoensap
  • 8 gram koriander
  • 10 gram garam masala
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 40 ml olijfolie
  • 15 gram groentebouillon

Bereiding

1. Snijd de uien, gember en knoflook fijn.

2. Snijd de tomaten in blokjes en hak de koriander grof.

3. Zet een grote koekenpan op het vuur en verhit deze.

4. Fruit hier de ui, gember en knoflook in met de garam masala en wat peper en zout.

5. Fruit goed aan en voeg dan de zoete aardappelen toe. Laat ze een minuut of 5 -6 meebakken.

6. Meng water met de bouillonblokjes.

7. Voeg nu de tomaten, tomatenblokjes in saus, bouillon en de linzen toe en laat deze rustig garen.

8. Doe na een minuut of 20 de kokosmelk en de limoensap erbij.

9. Bepaal of de dikte goed is en breng de schotel op smaak met peper en zout.

10. Strooi voor het serveren de koriander er overheen en voeg een flinke lepel Griekse yoghurt toe. 

11. Eet smakelijk! 

Tip: Combineer dit gerecht met Turks brood

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen