Hutspot 2.0

Hutspot 2.0

Door: Frank Broenink

00:40

€ 3,82 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hutspot in een modern jasje. Niet in de vorm van een stamppot, maar met alle ingrediënten los op het bord! Wel de bekende smaken, niet de looks.


Ingrediënten voor 10 personen

  • 1000 gr bereide rundersucade
  • 2 st bospeen
  • 400 gr oerwortel paars
  • 200 gr zilveruien 14-16 mm
  • 800 gr aardappelbonken
  • 20 ml deep smoke
  • 400 ml jus de veau
  • 300 gr rucola gewassen

Bereiding

  1. Portioneer de sukade rol: ongeveer 80 tot 90 gram per persoon. Bak daarna in een pan tot de buitenkant lekker krokant wordt.
  2. Was de aardappels en snijd 800 gram in blokjes van 1x1 cm. Kook deze beetgaar met een beetje zout.
  3. Snijd 200 gram aardappel in hele fijne brunoise en bak deze zachtjes in een pan.
  4. Maak de paarse wortel schoon en snijd heel dun. Kook deze apart met een snufje zout.
  5. Maak de bospeen schoon en snijd heel dun. Kook hem af met zout.
  6. Spoel de zilveruien af en bak ze in een pannetje droog. Besprenkel met een klein beetje suiker.
  7. Zet de jus de veau op en roer er een klein beetje rookaroma doorheen.
  8. Maak het bord op met alle ingredienten en serveer de rougette sla apart.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen