Weekmenu: Herkenbare wintersmaken

Weekmenu: Herkenbare wintersmaken

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 13 december 2021

Leestijd: 1 minuut

Voor het laatste weekmenu van het jaar pakken we uit met herkenbare, warme winterse smaken. Van wild tot stoof en van gevogelte tot vis. Het is een weekmenu vol balans: de gerechten zitten niet alleen boordevol groente en smaak, er is naast de nodige vlees en vis recepten óók een volledig veganistisch gerecht met goudgebakken polentablokjes uit de oven. Voor ieder wat wils om het jaar mooi af te sluiten.

zondag

Wildstoofschotel
Onlosmakelijk verbonden met de winterperiode: dampende, rijk geurende stoofschotels. Deze variant bevat wild zwijnvlees, hazenvlees en hertenvlees met champignon, bleekselderij,...

maandag

Marokkaanse stoofschotel
Typisch aan Marokkaanse gerechten is de kookmethode in een tajine. De terracotta kleurige stoofpot is uitermate geschikt voor verwarmende en...

dinsdag

Eend in vijfkruidensaus
Een bijzonder gerecht dat goed past in de december feestmaand. Met sousvide gegaarde eendenfilet op een bedje van gegrilde bospeen,...

woensdag

Rode meerval
Meervalfilet zonder vel is volkomen graatloos, heeft een mooie stevige structuur en een smaak die licht doet denken aan blank...

donderdag

Kabeljauw met zuurkool
Een ouderwets lekker gerecht met vis, maar dan in een modern jasje. Rol de kabeljauwhaas in katenspek en laat de...

vrijdag

Parelhoenrollade met roquefortsaus
Deze parelhoenrollade bestaat uit parelhoen- en kippenvlees en is gevuld met bospaddenstoelen en kruiden. Serveer op een bedje van spinazie...

zaterdag

Tuintje van geconfijte groenten
Dit feestelijke veganistische gerecht bevat een scala aan winterse groenten. Van pastinaak tot winterpeen en erwtenpuree tot babyspinazie. Extra lekker...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen