Indische Chinese kool met shiitake en tofu

Indische Chinese kool met shiitake en tofu

Door: Frank Broenink

00:40

00:10

€ 2,32 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Tahoe (of tofu) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indonesische keuken. In dit gerecht frituur je de tahoe knapperig, en worden shiitake, gember en Chinese kool in de bekende Aziatische wok geroerbakt. Met soba noedels, sesamolie en lente-ui maak je het geheel af.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 30 gr gember
  • 100 gr sjalot 
  • 400 gr shiitake
  • 1 st Chinese kool
  • 28 ml mirin japansekookwijn
  • 450 gr tahoe
  • 14 gr kristalsuiker 
  • 30 gr maizena
  • 0,5 bosje bosuitjes
  • 14 ml sesamolie
  • 500 gr soba noedels

Bereiding

  1. Snijd de Chinese kool in grove stukken, snipper de sjalotten en rasp de gember.
  2. Frituur de tofu alvast knapperig.
  3. Verhit de olie in een wok op laag vuur en fruit de gember en sjalot aan in ongeveer 1,5 minuut. Voeg dan de shiitake en Chinese kool toe.
  4. Zet het vuur hoger en beweeg de groente goed. Voeg de rijstwijn van de zijkant toe en voeg ook de tofu en groenteboullion toe.
  5. Leg een deksel op de pan en beng aan de kook.
  6. Breng op smaak met een beetje suiker, zout, peper en eventueel bouilion.
  7. Maak van de maizena een papje en voeg deze toe aan het geheel. Laat even inkoken tot het stroperig wordt.
  8. Serveer met soba noedels en voeg op het laatst een beetje sesamolie en lente-ui toe aan het gerecht.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen