Italiaanse salade met mozzarella en Parmaham

Italiaanse salade met mozzarella en Parmaham

Door: Martin Ambachtsheer

00:10

€ 3,6 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De beste smaken uit Italië komen samen op dit bord. Traditioneel gedroogde Parmaham, aceto balsamico, mozzarella en olijfolie. In een mum van tijd tover je deze ingrediënten om tot een salade. Lekker als lunch of diner met een stukje brood!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gram sla melange
  • 400 gram cocktail tomaatjes
  • 385 gram mozzarella
  • 270 gram Parmaham
  • 80 gram tuinbonen
  • 40 ml balsamico azijn
  • 40 ml olijfolie
  • 8 ml limoensap


Bereiding

1. Halveer de tomaatjes.

2. Verdeel de sla over de borden.

3. Meng de olijfolie met het limoensap, peper en zout.

4. Verdeel de dressing over de sla.

5. Verdeel vervolgens de tomaten over de borden.

6. Pluk de mozzarella in stukjes en verdeel deze ook.

7. Maak vervolgens stukjes van de ham en verdeel deze over de borden.

8. Schenk over elk bord wat aceto azijn.

9. Verkruimel de tuinbonen over de sla.

10. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen