Uit het keukenkastje (lente)

Uit het keukenkastje (lente)

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 16 maart 2021

Leestijd: 1 minuut

Met welke ingrediënten tover je de lente op het bord? Culinair adviseur Martin Ambachtsheer stelde een nieuwe aanvulling voor het basis keukenkastje samen: zeven producten die niet mogen ontbreken in je gerechten tijdens de transitie van winter naar lente. En natuurlijk staan er weer zeven nieuwe gerechten met deze seizoensproducten klaar ter inspiratie op het volgende weekmenu!

zondag

Wrap met kip en avocado
Frisse, zure room, zijdezachte avocado en krokant gebakken kipstukjes ontmoeten elkaar in deze tortilla wrap. Een gezonde optie voor de...

maandag

Kaassoep met croutons
Van gesmolten boter met verse tijm maak je samen met bloem een roux. Voeg daar oude kaas en crème fraiche...

dinsdag

Kipsaté met stokbrood en salade
Zelfgemaakte kipspiezen: lekker met kipkruiden, ketjap en natuurlijk satésaus! Je serveert dit gerecht met vers stokbrood en een frisse rauwkostsalade...

woensdag

Tonijnsalade met appel en kappertjes
Een verse tonijnsalade is snel bereid: zo maak je van de lunch een feestje! Deze friszure variant is lekker en...

donderdag

Plukfriet met Japanse mayonaise en piccalilly
Geplukte stukjes gekookte aardappels uit de frituur: dát is wat we plukfriet noemen. Goudbruin en krokant gebakken, wie is er...

vrijdag

Italiaanse salade met mozzarella en Parmaham
De beste smaken uit Italië komen samen op dit bord. Traditioneel gedroogde Parmaham, aceto balsamico, mozzarella en olijfolie. In een...

zaterdag

Pastasalade met venkel en kappertjes
Dit frisse, lichte pastagerecht is een regelrechte zomerhit. Romig dankzij de dressing van mayonaise en Griekse yoghurt, fris door de...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen