Italiaanse spaghetti aglio, olio e peperoncino

Italiaanse spaghetti aglio, olio e peperoncino

Door: Kenny van Dijk

00:12

00:08

€ 3,5 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Waar menig Italiëreiziger reikhalzend naar uitkijkt, is de eenvoud van de Italiaanse keuken. Zo ook bij deze klassieker, die niets meer bevat dan spaghetti, olijfolie, knoflook en peper. Met een salade van rucola, rode sla, gegrilde groenten, champignons en boterbonen maak je er een voedzaam geheel van.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr volkoren spaghetti 
  • 40 gr walnootstukjes
  • 0,4 bosje peterselie plat
  • 400 ml aglio olio
  • 400 gr groentemix gegrild
  • 200 gr champignons gegrild
  • 400 gr boterbonen
  • 0,2 st sla rood
  • 250 gr rucola gewassen
  • 16 gr edelgist vlokken

Bereiding

  1. Verwarm de aglio olio (knoflookolie) in een pan op laag vuur en zet aan de kant.
  2. Kook de pasta in een grote pan. Kook hem een minuut korter dan op de verpakking staat aangegeven, hij moet al dente zijn.
  3. Zet de pan met olie terug op het vuur. Haal de pasta met een tang uit het water en voeg bij de olie.
  4. Voeg er twee pollepels kookwater aan toe en houd de pasta in beweging voor ongeveer twee minuten. Voeg indien nodig nog wat kookwater toe.
  5. Als de gewenste gaarheid is bereikt, haal je de pan van het vuur. Roer er de fijngehakte peterselie en nog een scheut olijfolie door en dien op.
  6. Strooi de edelgist vlokken over de pasta.
  7. Meng de gegrilde groenten (inclusief olie) met de boterbonen.
  8. Snijd de rode sla in grove stukken en meng met de rucola en de gegrilde groente.
  9. Garneer de salade met de stukjes walnoot.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen