Jambalaya

Jambalaya

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 3,54 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Afstammend van de Spaanse paella is het Amerikaanse gerecht jambalaya comfort food pur sang. Deze rijstschotel barst van de smaken als pepperoni, kip, tomaten, paprika en zwarte bonen en is dankzij de nopepperoni van De Vegetarische Slager tóch vegetarisch. De cajunkruiden van Verstegen maken de smaaksensatie compleet.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 640 gr vegan kipstukjes
  • 100 gr nopepperoni
  • 50 gr cajun
  • 1200 gr rijstmix wild
  • 800 gr zwarte bonen
  • 500 gr prei grof 
  • 500 gr paprikareep rood
  • 100 gr tomatenpuree
  • 200 gr uien middel 
  • 200 gr spinazie gehakt 
  • 20 gr groentebouillon

Bereiding

  1. Snijd de uien in grove blokken en fruit aan, voeg de tomatenpuree, cajun en bouillon toe toe en bak nog even mee.
  2. Blus af met 1 dl water en breng aan de kook.
  3. Spoel de zwarte bonen af.
  4. Bak de nopepperoni krokant, voeg de kipstukjes, zwarte bonen, paprika en prei toe.
  5. Meng met het ui- en tomatenmengsel.
  6. Voeg de rijst toe, meng en bak tot warm.
  7. Meng als laatste de spinazie er doorheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen