Kabeljauw met zuurkool

Kabeljauw met zuurkool

Door: Peter Stavast

00:20

01:30

€ 6,43 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een ouderwets lekker gerecht met vis, maar dan in een modern jasje. Rol de kabeljauwhaas in katenspek en laat de zuurkool inkoken met wijn, kookroom, boter, kruidnagel en laurierblad. Top af met roosjes pastinaakpuree.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram kabeljauwhaas
  • 250 gram katenspek
  • 600 gram zuurkool
  • 150 ml kookroom
  • 1 gram kruidnagel
  • 1 gram laurierblad
  • 150 ml kookwijn wit
  • 75 gram roomboter ongezouten
  • 500 gram pastinaakpuree
  • 40 gram krulpeterselie

Bereiding

1. Spoel de zuurkool af en kook deze op laag vuur samen met de kookroom, wijn, kruidnagel, laurierblad en boter in ongeveer 1,5 uur tot hij zacht is. Roer regelmatig door.

2. Portioneer de kabeljauwhaas in stukken van 100 gram en rol deze in 2 plakjes katenspek in.

3. Warm de pastinaakpuree in de spuitzak au bain marie op.

4. Bak de kabeljauw in een anti aanbakpan op middelhoog vuur in een beetje olie gaar en goudbruin.

5. Haal het laurierblad en de kruidnagel uit de zuurkool, verdeel de zuurkool over de borden en leg hierop de kabeljauw. Verdeel de pastinaakpuree door roosjes te maken met de spuitzak.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen