Kapsalon 2.0

Kapsalon 2.0

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

00:30

€ 2,63 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met deze bijzondere Kapsalon zet je een van de leukste (en lekkerste) gerechten op het weekmenu. Bestaat de traditionele Kapsalon uit frites, shoarma, kaas en salade, deze vegetarische 2.0 versie is gemaakt van zoete aardappel, frisse voorjaarsgroenten en een verrukkelijke Cheddarsaus.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2400 gram zoete aardappelen
  • 200 gram ijsbergsla
  • 300 gram komkommer
  • 300 gram tomaat
  • 8 gram peterselie
  • 200 gram cheddar kaas
  • 50-75 ml halfvolle melk
  • 160 ml knoflooksaus
  • 40 ml olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Meng de zoete aardappels met de olijfolie.

3. Leg deze vervolgens op een bakplaat met vetvrij papier.

4. Bak de zoete aardappel in de oven. Dit kan wel een minuut of 35 duren. Hoe krokanter, hoe lekkerder!

5. Verwarm de melk en meng de kaas hier doorheen. Maak al roerend een saus.

6. Snijd de tomaten in blokjes en hak de peterselie.

7. Snijd de omkommer in halve maantjes en de ijsbergsla fijn. Meng dan alles door elkaar met wat knoflooksaus.

8. Breng de krokante zoete aardappels op smaak met zout en peper. 

9. Schep vervolgens wat salade op een bord met daarop de zoete aardappels.

10. Schep als laatst een lekkere schep cheddarkaassaus toe en eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen