Kip madras met zwarte rijst

Kip madras met zwarte rijst

Door: Kenny van Dijk

00:30

€ 3,76 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Madras is een milde curry vol Oosterse kruiden; een geweldige smaakmaker bij rijst, kip en groenten. Bereid deze plantaardige curry met de nieuwe sour cream vegan Violife en serveer de kip madras bij de zwarte Royal Pearl rijst voor een verrassend effect.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr kipstukjes vegan
  • 200 gr madras
  • 600 gr rijst royalpearl bio
  • 800 gr sperziebonen gebr.
  • 500 gr paprikareep rood
  • 300 gr uienringen rood
  • 300 gr sour cream vegan
  • 2 st appel granny smith
  • grove knoflook

Bereiding

  1. Kook de rijst in ruim water, kooktijd van 20 minuten.
  2. Blancheer de sperziebonen en snijd de appel in grove blokjes.
  3. Fruit de uien en 20 gram knoflook aan, bak de madras even mee.
  4. Voeg de kipstukjes toe en bak aan.
  5. Voeg de paprika, appel en sour cream toe en laat 10 min op zacht vuur sudderen. Voeg indien gewenst water toe.
  6. Giet de rijst af.
  7. Verwarm de sperziebonen en serveer naast de rijst en de madras.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen