Kip met citroen uit de oven

Kip met citroen uit de oven

Door: Frank Broenink

00:25

00:10

€ 4,84 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Kipfilet (met vel) met ingemaakte citroenpasta is een match made in heaven. Lekker zomers, wat ook gezegd kan worden van de geroosterde groenten, krieltjes en vloeibare kruiden in deze smaakvolle schotel.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1280 gr kipfilet met vel
  • 1600 gr ger. kriel
  • 300 gr paprika geroosterd
  • 300 gr ger. auberginepuree
  • 40 gr citroenpasta
  • 2 st courgette groen
  • 8 ml vloeibare rozemarijn
  • 8 ml vloeibare wilde look

Bereiding

  1. Leg de kipfilet voor je op de bank en trek rustig de huid van de punt naar het dikkere gedeelte van de kipfilet (let op niet los trekken).
  2. Smeer de citroenpasta licht op de borst van de kip en zout en peper hem. Trek vervolgens het huidje weer over de kip heen.
  3. Bak de kipfilets aan in een matig verhitte pan. Eerst aan de huidkant en dan aan de andere kant.
  4. Snijd de courgette in partjes en smeer deze in met de rozemarijn en de daslook en rooster deze in de oven. Ongeveer 6 minuten op 160 graden.
  5. Snijd de paprika in reepjes (lekker grof) en leg deze bij de courgette en de aubergine. Leg hier ook de kriel apart bij.
  6. Leg hierop de kip en gaar deze af in de oven op 160 graden in ongeveer 14 minuten. Controleer of de kip gaar is door er met een satéprikker in te prikken en kijk of het vocht wat eruit loopt doorzichtig is!
  7. Maak het bord op. Leg eerst de aardappel op het bord en leg daar tegenaan de groenten.
  8. Snijd de kip doormidden en leg deze kruislings op de groente.
  9. Schep uit de braadslee wat vocht en druppel deze over het geheel heen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen