Kip roerbak met cashewnoten

Kip roerbak met cashewnoten

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,39 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Malse stukjes kip en verse groenten in een Aziatische woksaus. Dat vraagt om een lekkere crunchy topping! Met romige, licht gezouten cashewnoten, ringetjes bosui en een schep rijst is deze simpele maar smaakvolle maaltijd een feit.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram kipfilet
  • 250 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 300 gram rode paprika
  • 600 gram rijst
  • 100 gram lente ui
  • 20 ml sojasaus
  • 10 gram maizena
  • 20 ml oestersaus
  • 150 ml cashewnoten
  • 1 gram gemberpoeder
  • 15 ml sushi azijn
  • 4 gram koriander
  • 40 ml olijfolie

Bereiding

1. Snipper de ui en hak de peterselie.

2. Snijd de lente ui in ringetjes en de paprika in reepjes.

3. Hak de cashewnoten en de koriander.

4. Snijd de kipfilet in reepjes.

5. Zet een pan op het vuur met water en wat zout en breng deze aan de kook.

6. Kook de rijst gaar in ongeveer 15 minuten.

7. Zet een wok op het vuur met de olie en bak hierin de kip.

8. Voeg na een minuut of 4 de ui en de knoflook toe.

9. Bak deze 2 minuten mee en voeg dan de paprika toe.

10. Bak deze ook 2 minuten mee en fruit het gemberpoeder mee.

11. Meng de azijn, oestersaus en soja saus met de maizena en maak hier een papje van.

12. Zet het vuur laag en meng het papje al roerend door de kip.

13. Roer goed door om klontjes te voor komen en verdun naar wens met wat water.

14. Breng het gerecht op smaak met peper en zout.

15. Giet de rijst af. Gebruik eventueel wat kookvocht om de smaak van de kip wat te verdunnen.

16. Voeg de lente ui door het gerecht en bewaar wat als garnituur.

17. Schep de rijst op met wat kip en garneer het gerecht met de cashewnoten, koriander en de lente ui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen