Weekmenu: Koken met noten

Weekmenu: Koken met noten

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 18 oktober 2021

Leestijd: 1 minuut

Noten zijn dé eiwitbronnen vol goede vetten. Ze zijn er in alle soorten, maten en smaken. Van gebrand tot geroosterd, gezouten of naturel. Je weet ze vast al te vinden als tussendoortje, of als lekkere aanvulling op een ontbijtje met fruit en yoghurt. Maar ook in de avondmaaltijd kun je noten naar hartenlust toevoegen. We geven een aantal inspirerende voorbeelden in dit nieuwe weekmenu!

zondag

Quinoa met druiven en pecannoten
Met een vergelijkbaar uiterlijk als de walnoot, wordt de pecannoot nog wel eens ten onrechte aangezien voor dit familielid. Hoewel...

maandag

Penne met paddenstoelen en walnoten
Boordevol omega-3 vetzuren scoort de walnoot hoog in de categorie ‘brain food’. Maar ook de weerstand bevordert door het serveren...

dinsdag

Gnocchischotel met halloumi en walnoten
Een seizoensgerecht pur sang: deze gnocchischotel met halloumi en walnoten bevat dé herfstgroente pompoen. Deze oranje uitblinker is vezelrijk, licht...

woensdag

Kip roerbak met cashewnoten
Malse stukjes kip en verse groenten in een Aziatische woksaus. Dat vraagt om een lekkere crunchy topping! Met romige, licht...

donderdag

Groentencurry met cashewnoten
Mild zoet, romig, en met een zachte structuur. We hebben het natuurlijk over de cashewnoot! Deze licht gezouten noot uit...

vrijdag

Champignonragout met amandelen
Romige champignonragout, snijboontjes en aardappeltjes. Voeg daar amandelschaafsel aan toe en het gerecht is compleet. Amandelschaafsel is dankzij het gebrek...

zaterdag

Thaise curry met pinda's
Een échte curry maak je af met een topping van koriander en een handvol nootjes. Zo ook deze gestoofde rundvleesstukjes...

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen