Door: Martin Ambachtsheer
00:30
00:05
€ 2,49 p.p.
Geïnspireerd op de Japanse kooktechniek waarbij vlees van een speciale glans wordt voorzien, presenteren we dit bijzondere recept. De teriyaki marinade met als basis sojasaus zorgt voor de hartige umamismaak aan dit gerecht. Perfect in combinatie met kip, paprika, rijst en frisse komkommer!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gr kipdijvlees
- 100 gr ui
- 2 st rode paprika
- 10 st knoflook
- 250 ml teriyaki saus
- 1 st komkommer
- 8 ml sushi azijn
- 80 gr gele paprikablokjes
- 80 gram lente ui
- 600 gram witte rijst parboiled
- 30 ml olie
Bereiding
1. Snijd de kip in reepjes en zet een pan met water op.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes.
3. Snijd de komkommer in halve maantjes en meng hier de sushi azijn door.
4. Snijd de lente ui in schuine reepjes en kook de rijst gaar.
5. Zet een wok op het vuur met wat olie en bak de kip hierin bruin.
6. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze kort mee.
7. Voeg ook de paprika toe en bak deze ook nog even mee.
8. Zet het vuur laag en schenk de teriyaki saus erbij. Kook deze vervolgens nog een paar minuten zacht door.
9. Giet de rijst af wanneer deze gaar is.
10. Serveer de teriyaki kip bij de rijst en zoetzure komkommer.
Kies je liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: kip teriyaki, witte rijst en atjar ketimun.