Kip teriyaki met rijst en komkommer

Kip teriyaki met rijst en komkommer

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 1,94 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Geïnspireerd op de Japanse kooktechniek waarbij vlees van een speciale glans wordt voorzien, presenteren we dit bijzondere recept. De teriyaki marinade met als basis sojasaus zorgt voor de hartige umamismaak aan dit gerecht. Perfect in combinatie met kip, paprika, rijst en frisse komkommer! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram kipdijfilet
  • 100 gram ui
  • 200 gram rode paprika
  • 10 gram knoflook
  • 250 ml teriyaki saus
  • 800 gram komkommer
  • 8 ml sushi azijn
  • 80 gram kroepoek
  • 80 gram lente ui
  • 600 gram witte rijst parboiled
  • 30 ml olie

Bereiding

1. Snijd de kip in reepjes en zet een pan met water op.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes.

3. Snijd de komkommer in halve maantjes en meng hier de sushi azijn door.

4. Snijd de lente ui in schuine reepjes en kook de rijst gaar.

5. Zet een wok op het vuur met wat olie en bak de kip hierin bruin.

6. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak deze kort mee.

7. Voeg ook de paprika toe en bak deze ook nog even mee.

8. Zet het vuur laag en schenk de teriyaki saus erbij. Kook deze vervolgens nog een paar minuten zacht door.

9. Giet de rijst af wanneer deze gaar is.

10. Serveer de teriyaki kip bij de rijst en zoetzure komkommer.


Kies je liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: kip teriyaki, witte rijst en atjar ketimun.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen