Kipkarbonade met kruidensla en aardbei

Kipkarbonade met kruidensla en aardbei

Door: Frank Broenink

01:30

00:50

€ 2,73 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een in de oven gegaarde kipkarbonade met citroen, dragon en venkelzaad, legt de basis voor dit heerlijke zomergerecht. Voeg daar een salade van jonge bladgroenten, aardbeien, licht gezouten macadamianoten én munt aan toe voor de ultieme combinatie van zoet en hartig.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr kippendij karbonade 
  • 100 gr sjalot 
  • 2 st citroenen
  • 8 gr dragon
  • 2 gr venkelzaad 
  • 1 bosje peterselie plat
  • 500 gr aardbeien 
  • 300 gr macadamia's
  • 40 gr munt
  • 500 gr baby leaf (mesclun)

Bereiding

  1. Besprenkel de kip met een beetje olie. Bestrijk de kip met de dragon en venkelzaad zodat het een beetje kan marineren.
  2. Bak de kip daarna op middelhoog vuur aan met de sjalot. Haal de kip uit de pan en leg op een plateau wanneer de sjalot glazig is.
  3. Rasp de citroen over de kip en knijp er een beetje citroensap overheen. Gaar de kip ongeveer 14 minuten in de oven op 170 graden.
  4. Rooster de macadamia's even in de oven.
  5. Leg de salade in een kom en meng hier luchtig de kruiden doorheen.
  6. Strooi de aardbeien en macadamia noten er overheen.
  7. Snijd de kip, leg op het bord en serveer het gerecht!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen