Kipsaté met stokbrood en salade

Kipsaté met stokbrood en salade

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,98 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zelfgemaakte kipspiezen: lekker met kipkruiden, ketjap en natuurlijk satésaus! Je serveert dit gerecht met vers stokbrood en een frisse rauwkostsalade van wortel, bleekselderij, komkommer en radijs. Top de salade af met een romige Caesar dressing en het genieten kan beginnen.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram kipfilet
  • 8 stuks spies
  • 15 ml ketjap
  • 10 gram kipkruiden
  • 500 ml satésaus
  • 2 stuks stokbrood
  • 1 kg rauwkost
  • 80 ml Caesar dressing
  • 80 gram gebakken uitjes

Bereiding

1. Snijd de kip in stukjes en meng hier de kipkruiden en ketjap doorheen.

2. Zet de oven aan op 200 graden.

3. Meng de dressing door de rauwkost.

4. Bak het stokbrood af volgens de instructies op de verpakking.

5. Haal het stokbrood uit de oven en zet deze op 170 graden.

6. Rijg intussen 8 spiezen met kipstukjes.

7. Leg de kipspiezen in de oven op een rooster.

8. Zorg dat onder het rooster een bakplaat staat om het vet op te vangen. 

9. Bak de kip in ongeveer 15 minuten bruin en gaar.

10. Verwarm ondertussen de satesaus.

11. Snijd het stokbrood in schuine sneetjes.

12. Serveer het stokbrood bij een kipspies met satesaus en een heerlijk frisse salade.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen