Kiwi granita

Kiwi granita

Door: Martin Ambachtsheer

00:15

05:00

€ 0,73 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Friszoet en lichtzuur: kiwi leent zich uitstekend voor een ijskoude verfrissing! In dit recept voegen we daar een blaadje munt én een snufje rode peper aan toe. Een frisse en vrolijke verschijning met een schijfje kiwi op de rand en de zwarte pitjes door het doorzichtige glas.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks kiwi
  • 200 gram suiker
  • 50 ml limoen
  • 1,5 L water
  • 1 gram rode peper
  • 4 gram munt

Bereiding

1. Schil de kiwi en verwijder de kern.

2. Pluk de blaadjes van de munt en bewaar 8 mooie topjes.

3. Pureer de kiwi met munt, rode peper, limoensap en water.

4. Giet dit vervolgens in een pan en breng het met suiker aan de kook.

5. Giet het geheel in een kom en plaats in de vriezer.

6. Roer het mengsel iedere 30 minuten door tot alles is bevroren en crushed is.

7. Serveer de gratina in een glas en garneer met een topje munt.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen