Köfte met orzo

Köfte met orzo

00:30

00:30

€ 3,46 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Trakteer uw cliënten op een zomers gerecht uit de Turkse keuken. Orzo is een kruising tussen pasta en rijst, köfte zijn gekruide balletjes van gehakt of plantaardige ingrediënten. Een verrukkelijke combinatie, zeker met de tomaat erbij!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr vegan balletjes
  • 40 gr yedi baharat
  • 600 gr riso orzo nr. 74
  • 1000 ml gezeefde tomaten
  • 100 gr uien middel 60/80mm
  • 100 gr winterpeen julienne
  • 4 gr oregano heel
  • 600 gr escalivada
  • 900 gr sperziebonen gebr.
  • 30 gr groentebouillon

Bereiding

  1. Meng een 0,5dl water met de Yedi baharat en een klein scheutje zonnebloemolie.
  2. Voeg de balletjes toe aan het Yedi Baharat mengsel en meng goed door. Laat vervolgens 30 minuten marineren.
  3. Fruit de knoflook, wortel julienne en een gesnipperde ui in een pan aan.
  4. Voeg de orzo toe en fruit mee, blus af met 0,9 liter gezeefde tomaten, 1,1 liter water, bouillonpoeder en oregano.
  5. Gaar al roerend de orzo.
  6. Bak de balletjes zonder vocht (bewaar het vocht als dit nog over is) en blus af met 1 dl gezeefde tomaten en het resterende vocht. Laat het iets inkoken. 
  7. Blancheer de sperziebonen en verwarm de escalivada.
  8. Meng de boontjes met de escalivada.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen