Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 1,81 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een perfecte manier om de lunch (of snack) met restjes uit de groentenla te bereiden! In dit zero waste recept gebruiken we de leftovers van de Chinese kool dumplings, maar je kunt alle soorten groenten gebruiken in deze groentepannenkoekjes. Lekker om te dippen in Koreaanse barbecuesaus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr pannenkoekenmix
- 200 gr enoki
- 400 gr fijne chinese kool
- 200 gr kimchi
- 0,2 bj bosuitjes
- 150 gr uienringen
- 160 ml korean barbeque saus
- 0,5 st rode pepers
Bereiding
- Meng per 100 gram pannenkoekenmix 160 gram water koud water. Let op: niet te lang mengen!
- Snijd de little gem fijn, de enoki onderkant eraf (en bij restverwerking de Chinese koolharten heel fijn).
- Meng alles door elkaar en giet het beslag over de groenten. Het moet net genoeg zijn om te plakken.
- Bak kleine pannenkoeken van het beslag en bak goed krokant.
- Snijd de bosuitjes en rode peper in fijne ringen.
- Serveer de pannenkoeken met de Koreaanse barbecuesaus en de gesneden lente-ui.