Door: Kenny van Dijk
00:15
01:00
€ 2,53 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Gepofte zoete aardappel in een Tex-Mex jasje. Het zachte, zoete vlees van de bataat smaakt geweldig lekker met de scherpere smaken van de chimichuri, de bonensalade en tomatensalsa. Maak het geheel af met een romige avocado-roomkaas crème.
Ingrediënten voor 8 personen
- 960 gr zoete aardappel
- 1000 ml maiskorrels
- 800 gr zwarte bonen
- 250 gr chunky salsa tomaat
- 15 gr koriander
- 80 gr avocado blokjes
- 80 gr vegan roomkaas
- 80 gr chimichurri
- 40 gr landcress
- 5 gr gerookt paprika poeder
- 5 gr oregano gesneden
- 100 gr uienringen
- bosuitjes
- 10 ml appelazijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en was de zoete aardappels.
- Pof de aardappels tot ze gaar zijn (45-60 min).
- Fruit de uien met de knoflook en voeg de uitgelekte mais en bonen toe.
- Voeg paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak mee en blus op het laatste moment af met een klein scheutje appelazijn.
- Snijd de bosui in fijne ringen.
- Meng de roomkaas en de avocado met een vork en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de zoete aardappel aan de bovenkant in (dit kan met of zonder de schil).
- Schep de maismix in de aardappel, schep daar de tomaten salsa overheen en toef af met de roomkaas en chimichurri.
- Garneer met de landcress, bosui en bovenop de koriander en jalapeño.