Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Marokkaanse linzenschotel met quinoa

Marokkaanse linzenschotel met quinoa

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 2,24 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze Marokkaanse linzenschotel met linzen, tomaat, courgette, paprika en ui is lekker kruidig en smaakvol dankzij het beroemde Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout. Gecombineerd met het oergraan quinoa is dit gerecht een welkome afwisseling op de Hollandse pot!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gr quinoa mix bio
  • 15 gr groentebouillon n.a.
  • 800 gr bruine linzen
  • 1000 gr ratatouille groente
  • 25 gr ras el hanout
  • 500 ml tomaten gepeld
  • 50 ml citroensap
  • 20 gr knoflook grof gehakt
  • 20 gr koriander
  • zonnebloemolie
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Kook de quinoa met 1,2 liter water en de groentebouillon gaar.
  2. Fruit de knoflook aan en voeg de ras el hanout toe.
  3. Voeg de ratatouillemix toe en bak even mee.
  4. Blus af met de gepelde tomaten.
  5. Zeef de linzen maar spoel niet af (dit geeft extra binding in het stoofgerecht door de zetmelen).
  6. Laat de schotel rustig stoven.
  7. Garneer het gerecht met de koriander.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu: Inspiratie uit het Midden-Oosten
Weekmenu: Inspiratie uit het Midden-Oosten

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl