Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2,24 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze Marokkaanse linzenschotel met linzen, tomaat, courgette, paprika en ui is lekker kruidig en smaakvol dankzij het beroemde Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout. Gecombineerd met het oergraan quinoa is dit gerecht een welkome afwisseling op de Hollandse pot!
Ingrediënten voor 8 personen
- 600 gr quinoa mix bio
- 15 gr groentebouillon n.a.
- 800 gr bruine linzen
- 1000 gr ratatouille groente
- 25 gr ras el hanout
- 500 ml tomaten gepeld
- 50 ml citroensap
- 20 gr knoflook grof gehakt
- 20 gr koriander
- zonnebloemolie
Bereiding
- Kook de quinoa met 1,2 liter water en de groentebouillon gaar.
- Fruit de knoflook aan en voeg de ras el hanout toe.
- Voeg de ratatouillemix toe en bak even mee.
- Blus af met de gepelde tomaten.
- Zeef de linzen maar spoel niet af (dit geeft extra binding in het stoofgerecht door de zetmelen).
- Laat de schotel rustig stoven.
- Garneer het gerecht met de koriander.