Mexicaanse taco's met salsa verde

Mexicaanse taco's met salsa verde

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:10

€ 2,92 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Taco’s bomvol smaak en kleurrijke ingrediënten zijn één van de populairste gerechten uit Mexico. Deze maistortilla’s vul je met kipstukjes gegaard in groene tomatillo saus, zwarte bonen puree, little gem sla, radijs en zoetzure rode ui. Met een quinoa-bonensalade en een schep guacamole erbij serveer je een complete maaltijd.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 24 st mais tortilla 
  • 400 gr vegan kipstukjes
  • 150 gr Mexican groene tomatillo saus
  • 400 gr zwarte bonen
  • 80 gr zoetzure rode ui 
  • 2 st little gems
  • 700 gr Mexicaanse bonenschotel
  • 325 gr witte quinoa 
  • 10 gr gedroogde ancho peper 
  • 160 gr guacamole 
  • 0,2 bs radijs
  • 20 gr groentebouillon
  • 5 gr koriander

Bereiding

  1. Wel de ancho peper in lauw warm water.
  2. Schenk de green mexican saus in een pan en verwarm de kipstukjes hierin.
  3. Pureer de ancho met een scheutje water en voeg toe aan de zwarte bonen. Verwarm deze in een steel pan tot het een puree is.
  4. Kook de quinoa met de groentebouillon.
  5. Snijd de radijsjes en de little gem.
  6. Bak de tortilla in een droge pan en houd warm in een theedoek.
  7. Meng de gekookte quinoa met de Mexicaanse bonenschotel.
  8. Smeer de bonenpuree op de tortilla. Leg daarop de little gem en de kipstukjes en garneer af met de rode ui, koriander en radijs.
  9. Serveer de salde met een schep guacamole en de taco's ernaast.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen