Mihoen met kipsaté en atjar

Mihoen met kipsaté en atjar

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,95 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Flinterdunne mie met een luxe groentemix, kipsaté, atjar en kroepoek. Loopt het water je al in de mond? Serveer je cliënten dan eens dit veelzijdige gerecht. Ook lekker met garnalen in plaats van kip!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram mihoen
  • 10 gram knoflook
  • 100 gram uien
  • 800 gram bami groenten
  • 800 gram kipfilet
  • 15 ml ketjap
  • 10 gram sambal
  • 400 gram atjar
  • 8 gram nasikruiden
  • 100 gram taugé
  • 400 ml satesaus
  • 80 gram kroepoek
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

1. Snijd de kip in reepjes en zet een pan met water op. Breng het water aan de kook.

2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de satésaus.

3. Kook de mihoen in 2 tot 3 minuten gaar. 

4. Verhit in een wok wat olie en bak de kipreepjes bruin. Schep deze vervolgens bij de satesaus.

5. Spoel intussen de mihoen koud en laat deze goed uitlekken.

6. Bak vervolgens ui en knoflook in de wok samen met sambal, ketjap en nasikruiden. 

7. Bak na 3 tot 4 minuten de groenten mee en breng het mengsel op smaak. 

8. Voeg ook de mihoen toe en bak deze nog even mee.

9. Meng als laatst de taugé er doorheen zodat deze lekker knapperig blijft.

10. Serveer de mihoen met de kipsate, kroepoek en atjar.


Kies je liever voor meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: Chinese bami met ei, kipsaté met satesaus en nasi goreng, kipsaté in satesaus of atjar tjampoer

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen