Nasi kuning

Nasi kuning

Door: Kenny van Dijk

00:20

00:20

€ 4,76 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In sommige Aziatische culturen is Nasi Kuning (Indische gele ‘feestrijst’) een favoriet gerecht voor de feestdagen. De kleur van de rijst, die lijkt op goud, staat voor weelde en welvaart. Deze Nasi Kuning is volledig plant-based en op smaak gebracht met gebakken tempeh in hoisin saus, pinda, rode peper en een beetje sambal. Serveer het gerecht met casave kroepoek en atjar ketimun (zoetzure komkommersalade) voor een tafel vol smaak en weelde.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 pak nasi kuning
  • 500 gram wortelreepjes
  • 2 stuks rode ui (gesnipperd)
  • 1 bak atjar ketimun
  • 2 stuks tempeh
  • 120 gram hoisin saus
  • 80 gram pinda
  • 1 stuk rode peper
  • 1 stuk lente uitjes gesneden
  • 1 zak casave kroepoek
  • 25 gram sambal badjak
  • zonnebloemolie

Bereiding

1. Snijd de tempeh in repen en leg deze minimaal 20 minuten in de hoisin saus om te marineren. Hoe langer hoe lekkerder!

2. Fruit de rode ui en de wortel in de pan en voeg hier de rijst en sambal aan toe, bak deze lekker op. (let op niet alle sambal is vegetarisch, vaak zit hier trassi, garnalenpasta, in)

3. Bak de tempeh op laag vuur zonder olie. Voeg een scheut water toe en laat dit weer inkoken. Hierdoor verbrand de hoisin niet en is de tempeh lekker warm.

4. Schep de nasi op de borden en leg de tempeh er schuin overheen.

5. Garneer met de pinda, rode peper en de lente uitjes.

6. Serveer de atjar en casave kroepoek er los bij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen