Nasi met Noord-Hollandse zuurkool en cranberrysambal

Nasi met Noord-Hollandse zuurkool en cranberrysambal

Door: Kenny van Dijk

00:25

00:30

€ 2,48 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met kool van de beste Noord-Hollandse akkers, cranberrysambal uit Enkhuizen en geroosterde knolselderij in Javaanse satésaus, zijn de beste Hollandse lekkernijen moeiteloos te combineren tot dit Aziatische fusion gerecht. Verrassend en herkenbaar tegelijk met zilvervliesrijst, verse groenten, eiwitrijke tofu en traditionele nasikruiden.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 30 gr sambal badjak cranberry
  • 200 gr zuurkool
  • 600 gr rijst parboiled zilvervlies
  • 800 gr vegan geroosterde knolselderij sate
  • 20 gr nasikruiden
  • 1000 gr bami/nasigroenten
  • 450 gr tahoe

Bereiding

  1. Pers de tofu tussen 2 theedoeken voor minimaal 30 minuten.
  2. Kook de rijst gaar in ruim water.
  3. Verwarm de knolselderij saté in een pan op laag vuur.
  4. Verkruimel de tofu en bak aan, voeg de zuurkool toe en bak even mee.
  5. Voeg de gekookte rijst en groente toe en bak mee.
  6. Breng op smaak met de nasi kruiden en sambal.
  7. Serveer met de knolselderij saté en serveer een beetje sambal ernaast.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen