4x lekker lokaal: Noord-Holland

4x lekker lokaal: Noord-Holland

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 25 januari 2024

Leestijd: 1 minuut

Geinspireerd op het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, waar chef-kok Ivar zo veel mogelijk kookt met biologische en Noord-Hollandse streekproducten, creëerden culinair adviseurs Frank Broenink en Kenny van Dijk vier gerechten van Noord-Hollandse bodem. We presenteren klassiekers als liefdeskoek ‘de hylikmaker’ en traditionele ingrediënten als gort in een modern jasje. Dat de provincie veel te bieden heeft wordt al snel duidelijk. Doe er je voordeel mee en verras bewoners en cliënten met de smaak van Noord-Holland!

Nasi met Noord-Hollandse zuurkool en cranberrysambal
Met kool van de beste Noord-Hollandse akkers, cranberrysambal uit Enkhuizen en geroosterde knolselderij in Javaanse satésaus, zijn de beste Hollandse...
Alkmaarse gort met vis
Nog voordat rijst en pasta geliefde en veel gegeten maaltijdcomponenten waren, aten we gort. Waar de gepelde gerst voorheen als...
Mokums cement
Met weinig grondstoffen voorhanden bestond de Hollandse keuken vroeger voornamelijk uit stevige stamppotten en soepen. Aardappelen, bruine bonen en spek...
Noord-Hollandse hylikmaker
Deze kruidkoek van bloem, basterdsuiker, kaneel, nootmuskaat, sukade en kruidnagel heeft een romantische geschiedenis. De koek werd vroeger ingezet om...

Deel dit artikel