Noodles met tempeh en nori

Noodles met tempeh en nori

Door: Kenny van Dijk

00:25

€ 3,57 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Nori is gemaakt van zeewier en bevat flink wat eiwitten, aminozuren, ijzer en vitamine B1. In dit plantaardige noodles-gerecht deelt de nori het bord met andere gezonde smaakmakers, van broccoli tot edamame.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 720 gr algen noedels
  • 500 gr broccoli
  • 790 gr tempeh
  • 500 gr asperges groen
  • 80 ml soy ginger marinad
  • 200 gr cavolo nero
  • 5 gr gedroogde nori
  • 400 gr edamame bonen gepeld
  • Sesamolie
  • Sojasaus
  • Gehakte knoflook

Bereiding

1. Kook de noedels gedurende 14 minuten in een pan met ruim kokend water. Roer af en toe door. Giet de noedels af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.

2. Halveer de asperges in de lengte en maak halve roosjes van de broccoli (het hart van de steel kan in jullienne gesneden worden). Blancheer kort.

3. Snij de cavolo nero in brede stroken.

4. Blancheer de edamame kort of laat ze goed ontdooien.

5. Snij de tempeh in plakken en bak krokant in een hete pan met genoeg olie.

6. Als de tempeh krokant is, dep de tempeh droog met keukenpapier en blus daarna af met de soy ginger, de nori snippers en een scheut water (voorkomt aanbakken van de marinade) en laat zachtjes indampen.

7. Fruit een eetlepel knoflook aan, voeg de groente toe en roerbak met een scheutje sesamolie.

8. Voeg de noodles toe en bak even mee. Blus dan af met sojasaus.

9. Garneer met chilivlokken en bosui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen