Door: Frank Broenink
00:30
01:00
€ 5,6 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Kies voor kwaliteit en gemak met het gekonfijte buikspek en de knolselderij carpaccio van Jordy’s Keuken. Rol het vlees in de carpaccio met miso caramelsaus, als een rouleaux, en snijd die later in plakken. Serveer ze bij een oosterse salade van mihoen en groenten.
Ingrediënten voor 8 personen
- 450 gr mihoen
- 150 gr winterpeen julienne
- 150 gr spitskool
- 150 gr uien rood blok 6mm
- 15 gr koriander
- 320 gr knolseld.carpaccio
- 800 gr gekonf.buiksp.spvark
- 40 ml caramelsaus miso
- 100 ml tijgermelk
- 40 ml japanse sesamdress.
- 60 gr landcress
Bereiding
- Kook de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de uien op matig vuur aan en voeg daar de winterpeen en spitskool (julienne gesneden) aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper en zorg dat de winterpeen en spitskool beetgaar zijn.
- Meng dit geheel met de mihoen en voeg daar de fijngesneden koriander en een klein beetje tijgermelk aan toe.
- Bak voor de rouleaux de speenbig even aan en begin daarna met plukken.
- Trek op een werkbank twee lagen plakplastic over elkaar heen met daarop de knolselderij carpaccio die je in banen legt.
- Zorg dat de knolseldrij een geheel vormt van ongeveer 15 cm bij 20 cm. Leg dan aan jouw kant de geplukte speenbig op.
- Sprenkel er een klein beetje miso caramel saus overheen en rol strak op.
- Leg de rol 1 uur weg in de koelkast.
- Portioneer de rouleaux en maak warm in de oven.
- Presenteer de mihoensalade in het midden en daar omheen drie mooie plakken rouleaux van speenbig. Garneer af met landcress en Japanse sesamdressing.