Oranje van onder tot boven

Oranje van onder tot boven

Door: Kenny van Dijk

00:45

€ 4,86 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zoete aardappelen geven smaak, kleur en beleving aan een gerecht en zitten vol goede voedingsstoffen, zoals vitamine A, natrium en Kalium. Ideaal als basis voor een stamppot met gesmoorde paprika en winterpeen! De rookwortel en krokante wortelchips maken het gerecht extra lekker en verrassend.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr zoete aardappel
  • 400 gr winterpeen julienne
  • 20 gr amba ingelegde mangopoeder
  • 640 gr wortel gerookt
  • 300 ml wortelsap
  • 6 st oranje paprika
  • 400 gr groentefond (jus)
  • 80 gr plantaardige boter (ongezout)
  • 40 gr groentechips

Bereiding

  1. Pof de aardappelen voor 40 minuten in de oven.
  2. Kook de wortelsap in tot 1 dl en blus af met de jus.
  3. Snijd de paprika in dobbelsteentjes en smoor dit samen met de boter en de amba ingelegde mangopoeder. 
  4. Verwarm de rookwortel in de oven voor 10 minuten.
  5. Pel de zoete aardappelen en prak ze grof. 
  6. Meng de paprika, de rauwe winterpeen julienne en de zoete aardappel door elkaar tot een stamppot. 
  7. Schep de stamppot op een bord en serveer de rookwortel erbij en de jus ernaast.
  8. Garneer af met wortel chips en serveren maar! 

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen