Paarse blikvanger

Paarse blikvanger

Door: Kenny van Dijk

00:45

€ 3,7 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Weinig aardappels zijn zo lekker (en gezond!) als de truffelaardappel. Bovendien is hij met zijn paarse voorkomen een vrolijke verschijning op het bord. Maak de beleving van je gasten compleet en combineer de aardappel met geroosterde aubergine, bloemkool en spaghetti.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr truffelaardappel
  • 5 gr foelie heel
  • 40 gr plantaardige boter (ongezout)
  • 1 st bloemkool paars
  • 400 gr groentespaghetti van zwarte winterpeen
  • 4 st aubergine 300-400 gr
  • 40 gr gemalen sumac
  • 40 ml granaatappelmelasse
  • 200 gr groentefond
  • 200 gr rode bietensap
  • 100 ml sojaroom
  • 1 st shiso purple
  • 25 gr tahini pasta
  • gehakte knoflook

Bereiding

  1. Was de truffel aardappels en verdeel over twee vacuumzakke. Voeg de foeli, boter, klein scheutje water en knoflook toe aan de zakken. 
  2. Gaar de aardappels 25 tot 35 minuten in de steamer op 100 graden.
  3. Kook de bietensap in totdat het stroperig is. Blus af met de groentefond en sojaroom. Kook in tot de gewenste dikte.
  4. Halveer de aubergine en kerf in aan de snijkant. Smeer in met de granaatappelmelasse. Bestrooi het daarna met sumac en een snufje zeezout.
  5. Rooster de aubergine voor 25 tot 35 minuten in de oven op 200 graden.
  6. Blancheer de bloemkool.
  7. Smoor de spaghetti met de bloemkool en shiso purple.
  8. Monteer de saus op met de tahini pasta.
  9. Schep de aardappels op het bord en leg de spaghetti met bloemkool ernaast. Leg de aubergine er schuin bovenop en garneer af met de saus.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen