Door: Kenny van Dijk
00:15
00:10
€ 2,4 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
In de zomer zijn salades de uitblinkers op het menu. Lekker licht en vol smaak dankzij de vele seizoensproducten. Met deze parelgerstsalade met tuinbonen, groene asperges, sugarsnaps, krulandijvie en een dressing van aardbeien en balsamicodressing zet je een voedzame, volwaardige maaltijd op tafel.
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr aardbeien
- 500 gr tuinbonen fijn
- 1 st sla
- 1 st krulandijvie frisee
- 450 gr groene asperges
- 250 gr sugar snaps
- 40 ml balsamicodressing
- 10 gr aardbeienjam
- 300 gr parelgerst
Bereiding
- Kook de parelgerst gaar.
- Blancheer de groene asperges.
- Halveer de aardbeien.
- Meng de jam met de dressing.
- Meng alle ingrediënten met de dressing en garneer met de aardbeien.